Hva kan gjøres med økningen av ungdomskriminalitet i Bergen Sør?

På selveste valgdagen 11. september skriver Bergens Tidende om økningen av ungdomskriminalitet i Bergen, og spesielt i Fana og Ytrebygda. Hele artikkelen kan du lese her (betalingsmur).

Avisen har spurt byens politiske partier om hvordan de vil håndtere utviklingen.

Her er hva de svarer:

Kathrine Dahle, leder av Fana og Ytrebygda Arbeiderpartilag:

 Ap vil sikre flere lavterskeltilbud for ungdom som ikke ønsker å delta i organiserte aktiviteter. Vi vil også styrke det tverrfaglige samarbeidet mellom kommunen, politiet, statlige instanser, frivilligheten og idrettsorganisasjoner.

 

Eivind Hermansen, leder i Fana Høyre:

 Høyre ønsker et Fysak-tilbud i Bergen Sør. Kommunens tilbud til ungdom må styrkes gjennom kulturkontorene. Vi vil at alle barn, uavhengig av foreldrenes inntekt, har tilgang til minst en fritidsaktivitet.

 

Rasmus Langeland, leder i Rødt Fana:

 Rødt vil få inn flere ressurser i skolen. Vi må få inn miljøterapeuter og styrke samordningen mellom skolehelsetjenesten, PPT og øvrige tjenester for psykisk helse. I tillegg må vi gi ungdom flere tilbud, uavhengig av størrelsen på lommeboken.

 

Elin Hege Lona, 11.-kandidat for SV:

 SV vil fortsette å øke sosialhjelpen, bostøtten og barnetrygden for å bekjempe fattigdom. Vi vil også utvide aktivitetskortet til å være for alle barn og unge og få på plass lett tilgjengelig psykisk helsehjelp for unge og mer ressurser til Utekontakten.

 

Jan Berntsen, Industri- og næringspartiet:

 Vi vil gi mer penger til idrettslagene, ungdomsklubber og andre institusjoner for barn og ungdom. Partiet vil også sørge for flere ungdomsarbeidere i kommunen som kan komme i kontakt med de som faller utenfor. Vi vil også ha Fysak i Bergen Sør.

 

Inger Skår-Andersen, leder i Fana og Ytrebygda KrF:

 KrF vil øremerke midler til flere rusfrie møteplasser for ungdom. Vi ønsker å etablere FYSAK i bydelen, og ishall på Slåtthaug, samt å oppruste nærmiljøanlegg, ballbinger og lekeplasser i bydelen. Vi vil tilby aktivitetskort til alle unge og flere utlånssentraler.

 

Morten Nødtvedt, leder i Fana og Ytrebygda Venstre:

Vi ønsker å legge til rette for valgfrihet for unge. Et eksempel Venstre vil følge opp, er å etablere et sted for ungdom som er interessert i motorsykler. Venstre ønsker flere natteravner og dagravner da bruk av narkotika skjer i bydelene.

 

Christine Ødegaard, 6.-kandidat for MDG:

 Vi ønsker mobilfrie skoler med gratis måltid, fokus på praktiske ferdigheter og flere miljøarbeidere som kan avlaste overarbeidede lærere. MDG vil også ha flere sosiale møteplasser i Bergen Sør og tilgang til fritidsaktiviteter.

Dag Heggelund, leder i Pensjonistpartiet:

 Vi ønsker et mer synlig politi. Dette gjelder selvsagt også i sørlige deler av Bergen. Dette betyr også at politiet må øke bemanningen i periferien av Bergen.

 

Anne-Margrete Bollmann, 2.-kandidat for Bergenslisten:

 Det er viktig at man etablerer flere tilbud til barn og ungdom som ikke driver med organisert aktivitet. Bergenslisten ønsker også et styrket helsetilbud rettet mot ungdom, ikke minst innenfor psykisk helse. Vi vil også styrke barnevernet.

 

Nils Johan Rolland, Folkets Parti:

 Vi vil styrke mobbeombud, miljøterapeut, skolehelsetjeneste og SLT (Samordning av Lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak for barn og unge). Vi vil også få på plass Fysak på Sandsli og utvide hjelpe- og samtaletilbud Ung Arena på Nesttun.

 

Reidar Digranes, listetopp i Sp:

 Vi vil ha en storsatsing på breddeidrett og kulturtilbudet til barn unge. Sp vil også fortsette å styrke lokale lavterskeltilbud for psykisk helsehjelp, slik som Pitstop Bergen.

Daniel Hägglund, lokallagsleder Frp:

Frp ønsker å etablere et nytt FYSAK-hus. I tillegg må vi støtte frivillige initiativ som gir ungdommer et tilbud, samt styrke det forebyggende arbeidet med flere ungdomspatruljer fra politiet og en større tilstedeværelse fra Utekontakten.