Summen av de stadige påminnelser -funksjonshemming, mikroaggresjon og helsekonsekvenser
aug.
27.

Summen av de stadige påminnelser -funksjonshemming, mikroaggresjon og helsekonsekvenser

Arrangør: Fafo og Unge funksjonshemmede

Fafo og Unge funksjonshemmede inviterer til lansering av rapporten «Summen av de stadige påminnelser -funksjonshemming, mikroaggresjon og helsekonsekvenser» 27.august på LO Media Studio. Det vil også være mulig å følge lanseringen digitalt.

Fafo og Unge funksjonshemmede har samarbeidet om en undersøkelse som kartlegger helsekonsekvenser av mikroaggresjoner mot personer med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom. Dette kan blant annet handle om negative kommentarer, vitser, bemerkninger, blikk og fordommer. Sagt litt enklere handler dette om hverdagsdiskriminering som funksjonshemmede opplever og hvilke konsekvenser det har for den psykiske helsen.

Rapporten bygger på en spørreundersøkelse og intervjuer med personer med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom. Under lanseringen vil det presenteres funn fra undersøkelsen og det vil være en panelsamtale hvor vi diskuterer tema.

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Konferanse om vold i nære relasjoner
sep.
12.

Konferanse om vold i nære relasjoner

Arrangør: Konfliktrådet

Den nasjonale konferansen om å forebygge vold i nære relasjoner blir avholdt på Litteraturhuset i Oslo den 12. september 2024. Tema for årets konferanse er forebygging av partnerdrap og partnervold.

Følgende spennende innledere/temaer er bekreftet:

  • Innledning ved statssekretær Sigve Bolstad og direktør i Konfliktrådet, Christine Wilberg

  • Solveig Karin Bø Vatnar, SIFER Sør-Øst: Partnerdrap i Norge – i et forebyggingsperspektiv

  • Statens sivilrettsforvaltning: Status for arbeidet med å opprette en partnerdrapskommisjon

  • Christina Mømb og Kristine Gamlund, Seksjon for risikoanalyse og kriminalitetsforebygging av vold i nære relasjoner, Stovner

  • Claus Jervell, leder for Mannsutvalget

  • Kjartan Leer-Salvesen, leder for prosjektet "Avvergeplikt i møte med partnervold" ved Universitetet i Molde

  • Carolina Øverlien, Uppsala universitet og NKVTS: Seksuell vold i unges relasjoner

  • Vibeke Klepsvik Haus, Oslo Krisesenter: Erfaringer med chattilbud for unge i en usunn og voldelig relasjon mellom 16 og 25 år

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
SLT-samling 2024
okt.
29.
til 30. okt.

SLT-samling 2024

Arrangør: Konfliktrådet

29. oktober arrangerer Konflikrådet årets happening for deg som er SLT-koordinator! SLT-samlingen foregår over to dager på Scandic Helsfyr. Alle landets SLT-koordinatorer er invitert.

(SLT står for samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak)

I år vil de blant annet se nærmere på:
🔸Arbeidet med kommunens forebyggende plan
🔸Hva sier forskningen om barne- og ungdomskriminalitet?
🔸Hvordan sikre en god og trygg russefeiring?

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Vis arrangement →
Fra ungdom til arbeidsliv
des.
9.
til 10. des.

Fra ungdom til arbeidsliv

Arrangør: Tverrfaglig.no og Fagfokus

Denne konferansen har søkelys på oppvekstfeltet, med særlig blikk på de kritiske overganger fra ungdomstid til å bli ung voksen

Hva skal til for å skape robuste barn og trygg ungdom? Hvordan får man en venn? Hvilke relasjoner fungerer godt for våre barn og unge som klarer seg fint gjennom ungdomstiden? Hva er det som svikter når problemene oppstår? Hva vet vi om utviklingen til våre unge gutter og jenter som vokser opp nå? Hvordan skiller gutters og jenters digitale liv seg?

Konferansen retter seg mot NAV-ansatte, skolerådgivere, karriereveiledere, ansatte i BUP, PPT, pedagoger og støttepersonell.

Deltakelse på disse fagdagene vil gjøre deg bedre rustet til å hjelpe og støtte unge på vei inn i voksenlivet.

Mer informasjon og påmelding

Vis arrangement →

Norsk nok? Dansk nok? Strengere vilkår for permanent opphold og statsborgerskap
jun.
18.

Norsk nok? Dansk nok? Strengere vilkår for permanent opphold og statsborgerskap

Arrangør: NIBR

De siste årene er det blitt vanskeligere for innvandrere i Norge å få permanent opphold og statsborgerskap enn før. Inntektskravet for permanent opphold som ble innført i 2017 gjør at man i praksis må tjene minst 300.000 kroner i året for å få tryggheten det innebærer å ha rett til å bli værende.

Hva blir konsekvensene? Hvordan opplever innvandrere disse reglene?

I Danmark har man strammet inn enda mer enn i Norge og en økende gruppe innvandrere blir stående uten mulighet til å etablere seg varig i Danmark.

Arrangementet er gratis og vil foregå på norsk og dansk.

Seminaret arrangeres av forskningsprosjektet «Regulating Migration and Membership through Monetary Requirements» (REMIMO) som er finansiert av Norges Forskningsråd. Du kan lese mer om prosjektet på REMIMO sin nettside (uni.oslomet.no).

Mer informasjon finner du her

Vis arrangement →
Lansering av fosterhjemsundersøkelsen 2024
mai
8.

Lansering av fosterhjemsundersøkelsen 2024

Arrangement av Norsk Fosterhjemsforening

Norsk Fosterhjemsforening inviterer til presentasjon av de viktigste funnene fra årets Fosterhjemsundersøkelse.

Hold deg oppdatert på fagfeltet fosterhjemsomsorg! Delta på dette arrangmentet hvor vi presenterer systematisert brukerkunnskap og gir anbefalinger for å bedre fosterhjemsomsorgen i Norge.

Du kan delta fysisk på Sentralen i Oslo, eller følge arrangementet her på stream i dette Facebookarrangementet. HELT GRATIS

Program:
Generalsekretær Tone Granaas i Norsk Fosterhjemsforening skal presentere de viktigste funnene fra Fosterhjemsundersøkelsen 2024 med anbefalinger. Barneombudet, Landsforeningen for barnevernsbarn, Kommunenes Sentralforbund (KS) og Menon Economis skal holde innlegg. Vi har som vanlig invitert Barne- og familieminister Kjersti Toppe til å åpne dette årlige eventet.

Over 1000 svar fra fosterforeldre vil presenteres for politikere, fagfolk, beslutningstakere og fosterforeldrene selv. Hvor trykker skolen hardest nå og hva ser fosterforeldre selv som de viktigste løsningene på fosterhjemskrisen?

Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/4gGvL49dI

Vis arrangement →
Seminar: Oppvekstprofiler 2024 - Vennskap og felleskap blant barn og unge
apr.
17.

Seminar: Oppvekstprofiler 2024 - Vennskap og felleskap blant barn og unge

Arrangør: Folkehelseinstituttet

Tema for oppvekstprofilene 2024 er vennskap og hvorfor dette er så viktig for barn og unges utviklingog livskvalitet. Vi vil diskutere hva skole og kommune kan gjøre for å styrke muligheter for gode vennskap, og får høre innlegg fra forskere og fagpersoner på feltet. I tillegg presenteres nye tall på barn og unges vennskap og trivsel i skolen og på fritiden, og hvordan det kan variere mellom ulike bydeler, kommuner og fylker i Norge. 

Oppvekstprofilene er unike rapporter for alle landets kommuner og bydeler i de fire største byene, og inneholder statistikk om barn og unge fra din kommune eller bydel.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
Smerte og utmattelse: helsepsykologikonferansen 2024
apr.
11.
til 12. apr.

Smerte og utmattelse: helsepsykologikonferansen 2024

Arrangement av Norsk Psykologiforening

Hvordan kan smerter, ubehag og utmattelse påvirke oss psykisk, og hvordan kan vi leve gode liv med fysiske smerter eller utmattelser?

Dette er blant spørsmålene som stilles når vi samler psykologer, helsearbeidere og andre fagfolk til konferanse om klinisk helsepsykologi denne våren.

Over to dager setter vi fokus på hvordan vi bedre kan hjelpe folk med fysiske og sammensatte plager i helsevesenet vårt, gjennom både en psykologisk og tverrfaglig tilnærming.

Fysiske sykdommer og helseplager påvirker ofte både pasienten og de pårørende, og kan gi både psykiske plager og sosiale utfordringer. Fysiske og psykiske plager henger tett sammen, og behandling bør derfor sees mer helhetlig.

Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/3BMfEKOh4

Vis arrangement →
Barnehagen i en brytningstid - hva gjør vi?
apr.
9.

Barnehagen i en brytningstid - hva gjør vi?

Arrangement av: Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet

Bemanningsnorm, nedgang i antall søkere til studiet og tidspress. Barnehagen og barnehagelærerutdanningen står overfor store utfordringer. Hvor går veien videre? Velkommen til seminar til minne om Unni Bleken (1929-2023).

Uten kunnskap om historien og hvilke verdier utdanningen og barnehagen bygger på, risikerer vi å miste fotfeste i denne brytningstiden.

Her har vi mye å lære av de som har gått foran oss, som Unni Bleken. «Barnehagelæreren er tusenkunstner», sa Unni. Hun var opptatt at barnehagelæreren må ha kunnskap, dømmekraft og handlekraft. Disse tre begrepene er utgangspunkt for dette seminaret til minne om Unni, som døde i mars 2023.

Vi har invitert aktører fra Kunnskapsdepartementet, Utdanningsforbundet, barnehagelærerutdanningen og andre deler av OsloMet, og tidligere studenter av Unni til å holde korte innlegg om Unni og hennes betydning for barnehagefeltet.

Detaljert program kommer.

Les mer på OsloMets nettsider: https://www.oslomet.no/.../barnehagen-brytningstid-hva...

Vis arrangement →
Emosjonsfokusert arbeid ved behandling av spiseforstyrrelser
apr.
4.
til 5. apr.

Emosjonsfokusert arbeid ved behandling av spiseforstyrrelser

  • 41B Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0162 Norway (kart)
  • Google Calendar ICS

Arrangement av Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi NIEFT

Et todagers kurs for psykologer, leger, terapeuter og andre som jobber med spiseforstyrrelser både individuelt, i grupper og miljøterapeutisk og med familier. En trenger ingen forkunnskaper i emosjonsfokusert arbeid for å kunne delta på kurset.

Spiseproblematikk er krevende og kan vekke ubehag og sterke følelser både for dem som er rammet, deres pårørende og oss som terapeuter. I dette kurset vil du få innføring og trening i å møte følelser hos deg selv, dine klienter, og klientenes pårørende. Dette kan styrke deg i terapeutrollen i arbeid med klienter, og hjelpe deg i pårørende-arbeid, slik at de pårørende kan kjenne seg tryggere i rollen som støttespiller.

Kurset gir en innføring i emosjonsfokusert teori og hvordan forstå spiseforstyrrelser gjennom et emosjonsfokus, i tillegg til praktisk gjennomgang av emosjonsfokusert arbeid med klienter som strever med spiseproblematikk, deres pårørende og hvordan håndtere egne følelser som terapeut. Kurset er i hovedsak praktisk rettet og opplevelsesbasert.

I de opplevelsesbaserte øvelsene tar deltagerne utgangspunkt i eget personlig materiale samt eget terapeutmateriale.

𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗸 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘀𝗷𝗼𝗻
𝗗𝗮𝘁𝗼: 4-5. april 2024
𝗦𝘁𝗲𝗱: Karl Johans gate 41B, i Paleet
𝗧𝗶𝗱𝘀𝗽𝘂𝗻𝗸𝘁: 09.00-16.00 begge dager
𝗟𝘂𝗻𝘀𝗷: kl. 12.00
𝗣𝗿𝗶𝘀: 8.350,- (NIEFT medlem: 5.850,-) Det gis rabatt til NIEFT-medlemmer og terapeuter ved IPR.
𝗞𝘂𝗿𝘀𝗵𝗼𝗹𝗱𝗲𝗿𝗲: Marit Albertsen og Hanna Aardal
𝗠𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘀𝗷𝗼𝗻: https://www.ipr.no/.../emosjonsfokusert-arbeid-ved...

Vis arrangement →
Fagdag om utvikling av bofelleskap for mennesker med utviklingshemming
mar.
20.

Fagdag om utvikling av bofelleskap for mennesker med utviklingshemming

Arrangement av Foreningen for byggfellesskap, Fragment og Norsk Forbund for Utviklingshemmede

I samarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) og med finansiering av Stiftelsen Dam, gjennomfører Foreningen for Byggfellesskap en fagdag den 20. mars på Deichmanske i Bjørvika, Oslo - møterom Blankvann. Målgruppen for kurset er personer som organiserer boliger i bofellesskap for ungdommer/unge voksne med utviklingshemning. I de fleste tilfeller vi kjenner til er det foreldrene som tar på seg denne oppgaven.

Foredragsholderne er landets fremste forskere på boligtilbud for utviklingshemmede, representanter for pårørende som har oppført bofellesskap for sine barn, personer med erfaring fra planlegging og oppføring av boliger, samt kommune og stat.

Til høsten blir det gjennomført et lengre nordisk prosjektloskurs for de som ønsker enda mer kunnskap. En prosjektlos er en som leder et byggfellesskap, både enkeltpersoner og familier, gjennom planlegging og oppføring av boliger. Kursutviklingen er støttet av Husbanken og Erasmus +

Kurset er gratis med en egenandel for lunsj (tilvalg). Kurset vil tas opp og det vil være mulig å ta kurset digitalt i ettertid. Det vil bli publisert på NFU sine nettsider.

Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/3hWBpmroc

Vis arrangement →
Vold i nære relasjoner, overgrep, utnyttelse og menneskehandel
mar.
18.

Vold i nære relasjoner, overgrep, utnyttelse og menneskehandel

Sammen med RVTS ØST, ROSA og andre aktører Helsedirektoratet til et seminar om den viktige rollen helsepersonell og sosialarbeidere har når det gjelder avdekking av vold, utnyttelse og menneskehandel.

Seminaret er gratis og organiseres både fysisk og digitalt. Les mer og meld deg på her
https://www.helsedirektoratet.no/.../vold-i-naere...

Helse og sosialarbeidere kan fange opp tegn på at noe er galt, men det kan være vanskelig å vite akkurat hva personen er utsatt for og hvordan man bør gå frem for å avklare og eventuelt henvise videre.

På dette seminaret ser de nærmere på den viktige rollen helsepersonell og sosialarbeidere har når det gjelder avdekking av vold, utnyttelse og menneskehandel.

Vis arrangement →
Fra vold og uro til trygge klasserom for alle
mar.
8.
til 15. mar.

Fra vold og uro til trygge klasserom for alle

Arrangement av Tankesmien Agenda og Kulturhuset

Andelen avviksmeldinger om vold og trusler mot ansatte i skolen har økt raskt. Grunnskoleansatte har tre ganger så høy risiko for å bli utsatt for vold og trusler som andre yrker. Hvorfor har det skjedd? Og hva kan gjøres?

Program:
Innledning om situasjonen for de ansatte v/Arbeidstilsynet

Panelsamtale v/ partene i arbeidslivet (navn kommer)

Politisk diskusjon v/ Jan Tore Sanner (H) og Elise Waagen (Ap)

Frokost serveres fra kl. 08.15. Arrangementet vil streames

Mer informasjon finnes her: https://fb.me/e/70eUf1VeQ

Vis arrangement →
Ungdomskriminalitet - bør vi frykte utviklingen?
mar.
6.

Ungdomskriminalitet - bør vi frykte utviklingen?

Hvilken utfordring utgjør egentlig kriminalitet og vold i ungdomsmiljøer i Norge?

Ungdomsvold har fått mye oppmerksomhet i media.

Stadig yngre bærer kniv
Stadig grovere forhold

En del av bakteppet for den offentlige bekymringen er situasjonen i Sverige, hvor gjengdrap og drapsforsøk er blitt utført av ungdom i et omfang som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Er det dette vi kan vente oss her? Eller er det medieskapt, grunnløs frykt?

Vi inviterer til en kunnskapsbasert diskusjon mellom politiet, forebyggere og forskere.

Program:

  • 09.30 Dørene åpnes, kaffe/te, croissanter og frukt

  • 10.00 Velkommen ved Guro Ødegård, Instituttdirektør NOVA

  • 10.10 Ungdomskriminalitet – hva vet vi?

  • - Presentasjon av politiets statistikk, Julie Jarland,

  • Seniorrådgiver/Analytiker, Oslo politidistrikt

  • Kommentar til utviklingen, Stian Lid, forsker By- og
    regionforskningsinstituttet NIBR OsloMet

  • 10.35 Ungdomskriminalitet – hva ser vi? Sveinung Sandberg, professor Institutt for kriminologi og
    rettssosiologi Universitet i Oslo,

  • Monika Grønli Rosten, forsker Velferdsforskningsinstituttet NOVA

11.00 Ungdomskriminalitet – hva gjør vi? (panelsamtale)

  • Nahom Haile Jonas, SLT-koordinator Alna bydel

  • Nana Mensah, Spesialkonsulent/SaLTo-koordinator for sentrum

  • Hans Magnus Gjerlaug, Avsnittsleder på Kriminalitetsforebyggende
    seksjon og Politiførstebetjent Oslo Politidistrikt Enhet Øst (gamle
    Manglerud og Stovner politistasjoner)

Samtalen ledes av Stian Lid og Monika Grønli Rosten.

11.20 Spørsmål fra salen
11.30 Vel hjem

Dette arrangementet er en del av SAMSVAR-seminarene.

Ved OsloMet har forskningsmiljøene ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM) og Senter for profesjonsstudier (SPS) gått sammen for å etablere en arena for meningsutveksling mellom politikk og forskningsfeltet.

Miljøene inviterer til seminar om aktuelle samfunnsutfordringer. Målet med seminarserien er å bidra til å skape profesjons- og praksisrelevant kunnskap.

Se mer på Facebook-arrangementet du finner ved å trykke her.

Vis arrangement →
Nasjonal likestillingskonferanse 2024
mar.
5.

Nasjonal likestillingskonferanse 2024

Dette er regjeringens årlige konferanse om likestilling mellom kjønn. Tema for konferansen er hvordan vi kan legge til rette for likestilte og bærekraftige lokalsamfunn.

Arbeid med likestilling og sosial bærekraft lokalt handler om å ta alles ressurser i bruk på en best mulig måte, og legge til rette for like muligheter for alle kvinner og menn.

Trykk her for mer info

Vis arrangement →
Sammen for digital inkludering
feb.
6.

Sammen for digital inkludering

6. februar 2024 inviterer Senteret for et aldersvennlig Norge kommunesektoren og teknologibransjen til konferanse for å dele kunnskap, erfaringer og skape gode løsninger for fremtidens aldersvennlige og inkluderende Norge.

I vår digitaliserte tidsalder er det avgjørende å sikre digital deltakelse for alle. Med over 600.000 mennesker i Norge som ikke er digitale og 1 av 5 innbyggere som kan være digitalt sårbare, er behovet for inkludering tydelig.

Gjennom dagen får du faglige innlegg som belyser utfordringer, muligheter og løsninger i den komplekse, digitale samfunnsfloken. Hvordan kan hver enkelt aktør påvirke innbyggernes digitale tilhørighet? Og hvordan henger tiltak og virkemidler sammen?

Vis arrangement →
Den nasjonale barnevernskonferansen 2024
jan.
25.

Den nasjonale barnevernskonferansen 2024

Målgruppen for konferansen er ledere og ansatte i kommunalt og statlig barnevern, samt statsforvaltere. Konferansen vil også være interessant for alle som jobber med barn i kommunen, politisk ledelse, interesseorganisasjoner, ansatte ved høyskoler og universiteter, studenter og andre som er interessert i barnevern. 

Konferansen er delt inn i ulike bolker. Den første delen av konferansen heter "Helhetlig arbeid med barn og unge" og egner seg spesielt for deg som jobber i kommuneledelsen, og ellers alle som jobber med barn og unge i kommunen. Del to er parallellsesjoner, hvor du kan lære mer om ledelse og styring, hvordan samarbeide på tvers, og rekruttering av fosterhjem i barnets nettverk og nærmiljø. Videre skal vi høre mer om hvordan flere aktører med ulike roller kan jobbe sammen mot "Ett barnevern".

Vi avslutter dagen med refleksjoner fra brukerorganisasjoner og barneombudet. 

Konferansen arrangeres av Bufdir i samarbeid med Bufetat og KS. Det blir mulighet for fysisk og digital deltakelse. 

Mer info om konferansen og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
Trygghet, tilgjengelighet og trivsel – eldreboliger som funker
jan.
16.

Trygghet, tilgjengelighet og trivsel – eldreboliger som funker

NBBL vil på dette frokostmøte markere at NBBL har inngått partnerskap med Senter for et aldersvennlig Norge, og de vil sammen med senteret, representanter fra boligbyggelag og andre med kunnskap om eldre og bolig, motivere til bygging og oppgradering av gode og trygge eldreboliger.

Vi får også presentert regjeringens Eldreboligprogram, og vi har invitert politikere til debatt om planen.

Vi opplever en stadig økende andel eldre i samfunnet, og de aller fleste ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Derfor ønsker NBBL å invitere deg til et frokostmøte der vi setter fokus på de utfordringene eldre møter knyttet til bolig.

Program

  • Forventninger til partnerskapet – forutsetninger for at eldre kan trives og bo godt trygt, Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL

  • "Bo trygt hjemme" eldreboligprogram – hvordan følger regjeringen opp? Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen, Helse- og omsorgsdepartementet

  • Bo trygt og godt hjemme i et aldersvennlig Norge, Wenche Halsen, leder Senter for et aldersvennlig Norge

  • En presentasjon av det nyeste innen forskning på eldre og bolig, Hans Christian Sandlie fra NOVA-OsloMet

  • Hvordan kan boligbyggelag engasjere seg – bygging av nye boliger og oppgradering av eksisterende blokker med mange eldre, Hanne Løvbrøtte, OBOS

  • Hva skal til for at eldre kan bo trygt og godt i eget hjem? Leder Kari Midtbø Kristiansen, Nasjonalt senter – Aldring og Helse

  • Politisk debatt - hva kreves av stat og kommune?

Mer info og påmelding finner du her

Vis arrangement →
nov.
30.

Realkompetansevurdering - veien videre

Program

08.00: Frokost
  • 08.30: Hvordan dokumentere kompetanse i arbeidslivet 
    Ordstyrer, Kristine Bettum, fagsjef i Virke
    Velkommen. Stian Sigurdsen, direktør i Virke
    • Historisk tilbakeblikk – Vi har kommet et stykke på vei. Bente Søgaard, spesialrådgiver YS
    • Hvorfor haster det å komme videre. Trude Tinnlund, LO-sekretær
    • Balansekunstmodellen og kompetansestandarder i arbeidslivet. Helene Ytteborg, seniorrådgiver kompetansepolitikk Virke
  • 09.20: Pause
  • 09.35: Eksempler på utfordringer/løsninger
    • Realkompetansevurdering i Nav. Sonja Skinnarland, tjenestedirektør i Nav 
    • Realkompetansevurdering/egenvurdering for mesterbrev. Andre Kristiansen, Mesterbrevnemda
    • Eksempel fra arbeidslivets skole, arbeidsrettet utdanning i Høyere yrkesfaglig utdanning
  • 10.00: Panelsamtale med politiske kommentarer 
    Moderator Benedikte Sterner
    • Margareth Hagerup (H)
    • Lise Selnes (AP)
    • Trude Tinnlund, LO-sekretær
    • Stian Sigurdsen, direktør i Virke
    • Lizzie Ruud Thorkildsen, nestleder i YS

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
internasjonale prosjekter som verktøy for inkludering!
nov.
23.

internasjonale prosjekter som verktøy for inkludering!

Hvordan kan internasjonale prosjekter brukes som et verktøy for å motvirke utenforskap blant ungdom?

Dette og mer vil du få servert når vi inviterer til frokostseminar om inkludering torsdag 23. november fra 08:15-10:30. Det blir mulighet for å delta fysisk på Kulturhuset i Oslo, eller digitalt fra der du er.

Program (oppdateres fortløpende):

Dørene åpner kl. 08:00
08:15-08:30 - Enkel frokostservering og kaffe
08:30-10:30 - Spennende program med blant andre NIF, Erasmus+ ungdom, med flere

Vi møtes på Kulturhuset i Youngs gate 6 i Oslo. Seminaret foregår i møterommet Boksen i 2. etasje. Boksen har tilgang med trapp/heis fra bakgård og trinnfri adgang til rommet. HC-toalett ved heis i samme etasje.

Arrangementet er gratis.

Enten du ønsker å delta fysisk eller digitalt er det viktig at du melder deg på. Det gjør du her.

Vis arrangement →
Delingsarena om barne- og ungdomsmedvirkning i kommunen
nov.
20.

Delingsarena om barne- og ungdomsmedvirkning i kommunen

Velkommen til en dag om barne- og ungdomskultur, medvirkning og samarbeid i kommunen!  
Hvordan styrke barn og unges medvirkning i kommunen? Hvordan skape gode samarbeid på tvers av fagfelt og tjenester? Hva fungerer, hva fungerer ikke?  
Sammen med Norsk kulturskoleråd, UKM, Ungdom og Fritid, NOKU og KS, inviterer Kulturtanken til en dag om hvordan kommuner kan styrke lokal medvirkning og barne- og ungdomskultur.  
En rekke ulike aktører ute i kommunene jobber med å styrke barn og unges deltagelse i det lokale kunst- og kulturlivet, fra fritidsklubben og UKM, til DKS, biblioteket og Kulturskolen. For å kunne skape et helhetlig og inkluderende kulturtilbud er det viktig at de ulike aktørene ses i sammenheng og inkluderes i kommunens planer.

Mer informasjon finner du her.

Vis arrangement →
Seminar om samarbeid om barn og unges livsmestring og psykiske helse i skolen
nov.
20.

Seminar om samarbeid om barn og unges livsmestring og psykiske helse i skolen

Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet inviterer til et felles seminar om samarbeid om barn og unges livsmestring og psykisk helse.

Seminaret vil belyse:

  • Erfaringer fra tilskuddsordningen kompetanseutvikling i psykisk helse i grunnskoler og videregående opplæring 

  • Erfaringer fra Program for folkehelsearbeid i kommunene med fokus på skoletiltakene 

  • Hvordan har barn og unge det i dag? Nasjonale tendenser og lokalt utfordringsbilde 

Målgruppe:

Ansatte i skole, PPT og helsetjenestene i kommune og fylkeskommune, folkehelsekoordinatorer- og rådgivere og andre kommune- og fylkeskommuneansatte, og andre som finner temaet relevant for sitt arbeid.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
NAV-konferansen 2023: Fattigdom i velferdsstaten Norge
nov.
16.

NAV-konferansen 2023: Fattigdom i velferdsstaten Norge

Hva vil det si å være fattig i et av verdens rikeste land? Årets NAV-konferanse byr på oppdatert forskning, analyser og samtaler, 16. november på Sentralen. Meld deg på nå!

Sterk prisvekst og renteøkninger betyr strammere økonomi for de fleste av oss. Men for noen blir det stadig vanskeligere og kanskje umulig å få endene til å møtes. Flere kontakter nå NAV for å få hjelp. Frivillige organisasjoner melder om lengre matkøer og økt pågang på tilbud om gratis aktiviteter og ferier. SSBs levekårsundersøkelse for 2022 viser at flere enn hundre tusen norske barn lever i fattige familier.

Norge er et av verdens rikeste land, en velferdsstat med sterkt sosialt sikkerhetsnett. Hva kan vi gjøre annerledes for å lykkes bedre med å bidra til sosial og økonomisk trygghet for alle?

Konferansen vil gi et oppdatert bilde av utviklingen i lavinntekt og levekår i Norge, gjennom fersk forskning og analyser fra vårt eget land og land vi sammenligner oss med. På programmet står også historier om fattigdom og samtaler om noen av de viktige spørsmålene som melder seg.

Du møter blant andre:

• Tone Fløtten, daglig leder for forskningsstiftelsen Fafo
• Monika Queisser, leder for OECDs sosialpolitiske avdeling
• Tom Clark, journalist og kommentator
• Ole Martin Hafsmo, filmregissør og skaper av podkasten Skitbyen
• Shaza Majid, kommentator i VG og forfatter
• Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør

Konferansier er journalist Hilde Sandvik

https://tinyurl.com/4hvaycyz

Vis arrangement →
Premisskonferansen 2023: Hvordan ser fremtidens velferdsstat ut?
nov.
8.

Premisskonferansen 2023: Hvordan ser fremtidens velferdsstat ut?

Samfunnsviterne inviterer forskere og fagpersoner til dialog om  velferdsstatens utfordringer og fremtidige bærekraft.

Diskusjoner om velferdsstatens fremtid rammes ofte inn som et spørsmål om penger. Fremskrivinger viser derimot at utfordringen vil være mangelen på menneskelige ressurser.

Vi er i en demografisk overgang med stadig flere eldre som forsvinner ut av arbeidsmarkedet. Samtidig opplever vi en massiv tilbudsbrist innenfor en helse- og omsorgssektor som vil trenge stadig flere folk.

Har vi de riktige folkene for å opprettholde et akseptabelt velferdsnivå? Vil det i det hele tatt være mulig å få tak i den kompetansen vi trenger i tiden fremover? Har vi rigget samfunnet i tilstrekkelig grad for å utnytte den arbeidskraften vi har?   

Mer informasjon om program og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
Samskaping - er det egentlig mulig?
nov.
2.

Samskaping - er det egentlig mulig?

Hvordan få til gode prosesser når man skal skape aktive møteplasser?

Samfunnet vårt står overfor store utfordringer knyttet til inaktivitet og psykisk uhelse. Behovet for å skape attraktive møteplasser som stimulerer til både fysisk og sosial aktivitet i lokalsamfunn landet over, er stort.

Men hvordan skaper vi egentlig møteplasser som treffer behovene til innbyggerne? Og hvordan involverer vi dem vi ønsker å treffe -på en god måte?

Bli med på frokostseminar og bli litt klokere på hvordan samskaping funker – og ikke funker – i praksis!

Mer informasjon finner du her

Vis arrangement →
Krafttak for inkludering
nov.
2.

Krafttak for inkludering

Konferansen skal vere ein motivasjonskonferanse for og med aktørar frå privat, frivillig og offentleg sektor som alle jobbar med same mål; Å inkludere fleire barn og unge i utdanning, arbeids- og samfunnsliv (og dermed redusere ung utanforskap). 

Konferansen skal fremje kunnskap, skape progresjon, setje fokus på gode initiativ, prosjekt og eldsjeler som alle jobbar for same samfunnsoppdrag. 

Formålet med konferansen er:

Å vere eit kraftsenter og nasjonalt nettverk som hevar ambisjonen for kva vi må gjere for å redusere ung utanforskap. Konferansen skal vere ein kanal og ein møteplass som formidlar ny innsikt om temaet utanforskap og kva ein kan gjere for å redusere det. 

Konferansen skal løfte fram: 

Døma på gode initiativ og prosjekt rundt om i landet vårt. Ei hyllest av alle dei som skaper resultat. Oppdatert kunnskap på kva som er årsakene til utanforskapen og kva som verkar for å redusere det. 

Mer info om programmet og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
Workshop: Hvordan kan du bruke Ungdata i din kommune?
okt.
31.

Workshop: Hvordan kan du bruke Ungdata i din kommune?

Har din kommune gjennomført Ungdata-undersøkelse? Ønsker du å iverksette tiltak for å følge opp tallene? Vil du møte andre som ønsker det samme?

KORUS Oslo, KORUS Øst, RVTS Øst og R-BUP Øst og Sør inviterer til workshop om hvordan kommunene kan jobbe med Ungdatatallene.

Workshopen er todelt.

Før lunsj vil NOVA presentere relevante funn fra Ungdata, og du vil få presentert ulike eksempler på hvordan kommuner jobber med å bruke ungdatatallene.

Etter lunsj er det to runder med workshop der vi sitter på cafebord og diskuterer hvordan kommuner kan følge opp resultatene fra Ungdata i sine tjenester. Aktuelle temaer som vil være psykisk helse, vold, grenseoverskridende seksuell atferd, rus, sosiale medier/gaming og mer.

I etterkant av workshopen vil ideene som ble diskutert i workshopen systematiseres og sendes ut til deltakerne.

 

Deltakelse er gratis og det serveres lunsj.

Kontaktpersoner for workshopen er:

Ulla Bjørndahl, RVTS Øst: ulla.bjørndahl@rvtsost.no
Sara Anne Warhuus, KORUS Oslo: sara.warhuus@vel.oslo.kommune.no
Marja Leonhardt, KORUS Øst: Marja.Leonhardt@sykehuset-innlandet.no
Stine Løvereide, R-BUP Øst og Sør: stine.lovereide@r-bup.no

Trykk her for påmelding.

Vis arrangement →
Workshop - Hvordan kan du bruke Ungdata i din kommune?
okt.
31.

Workshop - Hvordan kan du bruke Ungdata i din kommune?

Velkommen til Workshop: Hvordan kan du bruke Ungdata i din kommune?

Har din kommune gjennomført Ungdata-undersøkelse? Ønsker du å iverksette tiltak for å følge opp tallene? Vil du møte andre som ønsker det samme?

KORUS Oslo, KORUS Øst, RVTS Øst og R-BUP Øst og Sør inviterer til workshop om hvordan kommunene kan jobbe med Ungdatatallene.

Workshopen er todelt.

Før lunsj vil NOVA presentere relevante funn fra Ungdata, og du vil få presentert ulike eksempler på hvordan kommuner jobber med å bruke ungdatatallene.

Etter lunsj er det to runder med workshop der vi sitter på cafebord og diskuterer hvordan kommuner kan følge opp resultatene fra ungdata i sine tjenester. Aktuelle temaer som vil være psykisk helse, seksualitet, rus, sosiale medier/gaming og mer.

I etterkant av workshopen vil ideene som ble diskutert i workshopen systematiseres og sendes ut til deltakerne.

Deltakelse er gratis og det serveres lunsj.

Påmelding: https://app.checkin.no/event/58726/workshop-hvordan-kan-du-bruke-ungdata-i-din-kommune

Målgruppe:

Ansatte i kommuner som gjennomfører Ungdata-undersøkelser og som jobber med barn og unge, for eksempel i skole, kommuneadministrasjon, lavterskeltilbud for unge, skolehelsetjeneste, psykisk helse, utekontakter, politi, PPT, barnevern, NAV, SaLTo/SLT-koordinatorer og andre relevante tjenester.

Vis arrangement →
Bli sett-konferansen
okt.
30.
til 1. nov.

Bli sett-konferansen

Konferansen går over tre dager, der eksterne foredragsholdere tar for seg temaer som samarbeid, forebygging og inkludering, samt oppfølging, rehabilitering og ettervern.

Du vil treffe brukere, pårørende og fagpersoner som daglig jobber med mennesker der rus og psykisk utfordringer er en del av hverdagen.

Kombinasjonen av egenerfaringer og spennende faglig innhold gjør dette til en konferanse der alle kan finne både inspirasjon og faglig utbytte, uavhengig av bakgrunn.

Mer info: https://blisett-konferansen.no/#top

Vis arrangement →
Service- og tjenestekonferansen 2023
okt.
18.
til 20. okt.

Service- og tjenestekonferansen 2023

Jobber du i front eller faglandet?
Denne konferansen er for hverdagsheltene, for deg og dine kolleger - dere er:
#MenneskeneRundtMennesket

Konferansen for deg som er opptatt av at det offentlige skal tilby både godt innhold og god service!

Konferansen arrangeres av Forum for offentlig service. Alt om konferansen finner her.

Det er en rekke paralellseminarer i løpet av de 3 dagene.

En pdf-oversikt av programmet kan du se her.

Vis arrangement →