Framtidas fellesskole – hva truer den og hvor vil vi?
apr.
4.

Framtidas fellesskole – hva truer den og hvor vil vi?

Samfunnet vårt er i endring. Både internasjonale trender og nasjonale endringer preger og utfordrer våre ideer om hva en fellesskole er. På denne skolefrokosten får du ulike perspektiver på hva vi mener med fellesskolen, hva som truer den og hvordan vi kan utvikle den videre. 

Du får presentert et nystartet arbeid med å belyse hva fellesskolens rolle kan og bør være i framtidens samfunn, og du får presentert hvordan en stor norsk kommune forstår og arbeider for fellesskolen.

Vi vil også se bakover i tid for å beskrive de samfunnskrefter som har vært med på å forme den skolen og det yrkeslivet vi kjenner, og vi vil speile norsk virkelighet gjennom et sideblikk fra Danmark. 

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Vis arrangement →
Seminar: en helt syk oppvekst - Oslo
apr.
11.

Seminar: en helt syk oppvekst - Oslo

Har du måtte bruke tid og krefter på å ta vare på et sykt barn eller et barn med spesielle behov? Har du måtte prioritere bort andre ting i livet ditt fordi du er nødt til å fokusere på at det barnet har det så godt som mulig? Går du samtidig med konstant dårlig samvittighet fordi du ikke føler du får nok tid til de friske barna dine?
Da kan det meget mulig hende at dette seminaret er for deg.

Denne dagen er delt opp i to deler med pause mellom.

Dette vil være et åpent foredrag der det er mulig å stille spørsmål underveis.
----------------
Del en:

Min historie
Om hvordan det var å vokse opp i et hjem der to av tre barn var alvorlig syke.

En innsikt inn i de friske barna sin hverdag.
Om hvordan jeg og andre i samme situasjon opplevde dette.

Hva har konsekvensene vært?
Om byrdene vi fikk og evnene vi tilegnet oss.

Hva gjorde vi?
Om grepene vi tok og fellesskapet vi skapte.

Pause:
En kaffe- og pustepause.

Del to:
Å våge å eie sin egen historie.
Om å godta det som har vært, og å våge å se videre.

En innsikt inn i våre foreldres hverdag.
Om det å bli voksen og forstå hvorfor ting er som de er.

Hva kan konsekvensene bli?
Om det å inkludere barna.

Hva kan dere gjøre?
Om å tørre å tenke annerledes.
----------------
Dette seminaret egner seg kanskje best for de som har en tilknytning til diagnoser og alvorlige sykdommer, men alle som ønsker en innsikt inn i hvordan familier som er rammet av dette har det er hjertelig velkommen. Sykdommene og diagnosene som blir omtalt i dette seminaret er Leukemi, Epilepsi, Autisme, Psykisk utviklingshemming og Tuberøs Sklerose Complex, men budskapet jeg kommer med er ikke begrenset til disse diagnosene.

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →

Det relasjonelle arbeidet til yrkesfaglærarane i den vidaregåande skolen i dag
mars
27.

Det relasjonelle arbeidet til yrkesfaglærarane i den vidaregåande skolen i dag

Mange lærarar opplever i dag utfordringar knytt til relasjonelt arbeid i skolen, blant anna som følgje av strukturelle endringar i skolen eller eit stort elevmangfald. 

I dette lunsjseminaret vil vi presentere og diskutere resultat frå eit forskingsprosjekt om kva som fremmar gjennomføring i vidaregåande opplæring, der rolla til yrkesfaglærarane har vist seg å vere svært sentral. 

Vi presenterer funn relatert til betydninga av det relasjonelle arbeidet til lærarane for gjennomføring i vidaregåande opplæring, og diskuterer faktorane som mogleggjer det relasjonelle arbeidet til lærarane med elevane. 

I tillegg fortel Hanne Paulsen og Kristine Lindholm, to yrkesfaglærarar ved Ulsrud vidaregåande skole og masterstudentar i yrkespedagogikk ved OsloMet, korleis dei konkret jobbar med relasjonar i skolekvardagen. Prodekan for forsking og utvikling, Sølvi Mausethagen, avsluttar seminaret med ein kommentar.

Målgruppa for seminaret er alle som jobbar i skolen, lærarar, avdelingsleiarar, lærarstudentar, og dessutan tilsette i fylkeskommunar.

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Skolens tilstand: Har skolen egentlig blitt mer teoretisk?
mars
19.

Skolens tilstand: Har skolen egentlig blitt mer teoretisk?

Skolen skal forberede elevene på et arbeidsliv som krever både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter. Vi vet at timetallet har økt, og mange sier i ulike sammenhenger at skolen har blitt "for teoretisk".

Samtidig viser flere internasjonale undersøkelser at elevene presterer dårlig rent faglig. Læreplanene har heller ikke redefinert hva slags vekt vi skal legge på teoretisk kunnskap, i hvert fall ikke direkte.

Så hva har skjedd? Hva vet vi egentlig om endringer i skolens arbeidsmåter og innhold? Og går det an å ha praktiske tilnærminger også i fag som anses som mer teoritunge?

I det tredje frokostmøtet i serien Skolens tilstand samler vi fire stemmer fra ulike perspektiver som kan belyse dette temaet: en forsker som har sett på endringer i de første skoleårene, en forsker som har sett på skaperverksted i naturfag, en forsker som har undersøkt ulike tilnærminger til norsk- og engelskfaget, og en forsker som har vurdert om innføringen av algoritmisk tenkning og programmering i matematikkfagene endrer denne balansen.

Vi skal også ha en kort panelsamtale, med sentrale stemmer i debatten, inkludert politikere, lærere og elever.

Trykk her for mer informasjon om dette arrangementet.

Vis arrangement →
Fra ungdom til arbeidsliv
des.
9.
til 10. des.

Fra ungdom til arbeidsliv

Arrangør: Tverrfaglig.no og Fagfokus

Denne konferansen har søkelys på oppvekstfeltet, med særlig blikk på de kritiske overganger fra ungdomstid til å bli ung voksen

Hva skal til for å skape robuste barn og trygg ungdom? Hvordan får man en venn? Hvilke relasjoner fungerer godt for våre barn og unge som klarer seg fint gjennom ungdomstiden? Hva er det som svikter når problemene oppstår? Hva vet vi om utviklingen til våre unge gutter og jenter som vokser opp nå? Hvordan skiller gutters og jenters digitale liv seg?

Konferansen retter seg mot NAV-ansatte, skolerådgivere, karriereveiledere, ansatte i BUP, PPT, pedagoger og støttepersonell.

Deltakelse på disse fagdagene vil gjøre deg bedre rustet til å hjelpe og støtte unge på vei inn i voksenlivet.

Mer informasjon og påmelding

Vis arrangement →
Hvordan står det til med folkehelsen?
des.
5.

Hvordan står det til med folkehelsen?

Folkehelseinstituttet inviterer til åpent NCD-møte om helsetilstanden i Norge – om for tidlig død av ikke-smittsomme sykdommer (NCD), forekomst og utviklingstrekk.

Målet med møtet er å nå ut til ulike brukergrupper med ny kunnskap på folkehelseområdet om helsetilstanden i Norge, og faktorer som påvirker den. I tillegg setter vi søkelyset på hvordan vi i Norge kan jobbe med kunnskapsbaserte tiltak og evaluere mulige effekter av disse for å forebygge utviklingen av ikke-smittsomme sykdommer.

Dørene åpnes kl. 11.00, mens det faglige programmet starter kl. 11.30.  

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
FunKon24
nov.
26.
til 27. nov.

FunKon24

Bli med på FunKon24 – årets viktigste møteplass for alle som brenner for utdanningens fremtid
Konferansen arrangeres i år i samarbeid med Kristiania 26.-27.november i Kristianias lokaler i Kirkegata 24-26, Oslo sentrum.


Årets tema er “Fleksibel læring i mange dimensjoner”.
I tillegg til fleksibilitet i tid og sted vil vi se nærmere på dimensjoner som omfang, progresjon, vurdering, formalisering, samhandling og innhold.

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Frokostseminaret: løsninger i møte med barn og kriminalitet
nov.
19.

Frokostseminaret: løsninger i møte med barn og kriminalitet

Debatten raser om hvordan samfunnet skal styrke innsatsen mot vold og annen alvorlig kriminalitet begått av barn og unge. Situasjonen er alvorlig, både på grunn av de uskyldige ofrene for lovbruddene, og fordi gjerningspersonene er barn, mange av dem under 15 år, som risikerer å få livet ødelagt nesten før det har kommet i gang.

Flere av de politiske endringsforslagene har gått i retning av økt kriminalisering, mer bruk av frihetsberøvelse og senkning av den kriminelle lavalderen.

Hvordan kan samfunnet lykkes bedre med å hjelpe barn og unge i risikosonen før det går galt? Hvordan balanserer vi hensynet til å beskytte samfunnet med hensynet til å ivareta barna? Hva er gode tiltak, og hvilke tiltak bør vi styre unna?

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
 Landskonferansen for fritidsklubber
nov.
18.
til 20. nov.

Landskonferansen for fritidsklubber

Ungdom og Fritid har lang tradisjon med å arrangere årets viktigste konferanse for barne- og ungdomsarbeidere. Konferansen presenterer dagsaktuelle temaer, har spennende foredragsholdere og inspirerende deltakere fra fritidsklubbfeltet. Tema og sted forandres hvert år. Det er en super mulighet for å bli inspirert og engasjert av kollegaer fra hele landet!

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Ungdatakonferansen 2024: mangfoldig ungdomsliv
nov.
13.

Ungdatakonferansen 2024: mangfoldig ungdomsliv

Bli bedre kjent med mangfoldet i ungdomsbefolkningen vår: Velkommen til Ungdatakonferansen 2024! Kom og møt ledende fagfolk på feltet 13. november i Oslo. Det er fullt på Sentralen, men du kan følge strømmingen fra konferansen (gratis).

På konferansen spør vi:

- Hvor ulike liv lever ungdom i Norge i dag?
- Hvordan er og blir ungdom forskjellige?
- Og hvordan håndterer ungdom forskjellene seg imellom?

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Konferansen frivillighet og aktivitet i eldreomsorgen
nov.
6.
til 7. nov.

Konferansen frivillighet og aktivitet i eldreomsorgen

Onsdag 6. og torsdag 7. november møtes vi til to begivenhetsrike dager på Thon hotel Opera, like ved Oslo Sentralstasjon. Det blir aktuelle foredrag, og tid til nettverksbygging og erfaringsutveksling.

Målgruppen er ansatte/ledere i omsorgssektoren, frivilligsentraler og frivillige organisasjoner. og andre med interesse for samspillet mellom offentlig og frivillig sektor på eldrefeltet.

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Betyr jeg noe?
okt.
29.

Betyr jeg noe?

Arrangør: Partnerskap mot mobbing

Partnerskap mot mobbing inviterer til kombinert faglig forum og partnerkonferanse tirsdag 29. oktober 2024 med tittelen «Betyr jeg noe?» 


«Betyr jeg noe?» har en dobbel betydning, både fra barns perspektiv og voksnes rolle i møte med barn og unge. 

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
SLT-samling 2024
okt.
29.
til 30. okt.

SLT-samling 2024

Arrangør: Konfliktrådet

29. oktober arrangerer Konflikrådet årets happening for deg som er SLT-koordinator! SLT-samlingen foregår over to dager på Scandic Helsfyr. Alle landets SLT-koordinatorer er invitert.

(SLT står for samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak)

I år vil de blant annet se nærmere på:
🔸Arbeidet med kommunens forebyggende plan
🔸Hva sier forskningen om barne- og ungdomskriminalitet?
🔸Hvordan sikre en god og trygg russefeiring?

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Vis arrangement →
Aktivitetskonferanse
sep.
18.
til 19. sep.

Aktivitetskonferanse

KRUS og KDI inviterer til nasjonal konferanse om aktivitetstilbudet til innsatte. Aktivitetstilbudet i fengsel består i dag av en rekke ulike tilbud som for eksempel arbeidsdrift, skole, fysisk aktivitet, kultur, osv. som drives både på dagtid og ettermiddag. Arbeidsdriften er den største daglige aktiviteten for innsatte i norske fengsler. Fremtidens arbeidsdrift bør kunne kvalifisere innsatte og domfelte til å komme i arbeid og møte arbeidslivets utfordringer.

Innenfor Kriminalomsorgen blir det drevet en rekke aktiviteter som er knyttet til fritidsvirksomhet. De største anstaltene har egne fritidsavdelinger, mens mange av de mindre anstaltene og overgangsboligene har aktiviteter knyttet til innholdet.

Målsetningen med konferansen er å spre gode eksempler på aktivitetstilbud til innsatte, og på hvordan man gjennom samarbeid kan øke aktivitetstilbudet og heve kvaliteten på tilbudene. Konferansen vil også være en møteplass for erfaringsdeling, nettverksbygging og faglig påfyll.

Det vil bli lagt til rette for erfaringsutveksling i forum for ulike grupper i arbeidsdriften.

Praktisk informasjon:
Arrangementet er hybrid, og blir delvis video-overført i sanntid.
Program blir lagt ut i god tid før konferansen.

Målgruppe:
Ledere og ansatte i kriminalomsorgen, ansatte i skolen, våre øvrige samarbeidspartnere og andre interesserte.

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Vis arrangement →
Konferanse om vold i nære relasjoner
sep.
12.

Konferanse om vold i nære relasjoner

Arrangør: Konfliktrådet

Den nasjonale konferansen om å forebygge vold i nære relasjoner blir avholdt på Litteraturhuset i Oslo den 12. september 2024. Tema for årets konferanse er forebygging av partnerdrap og partnervold.

Følgende spennende innledere/temaer er bekreftet:

  • Innledning ved statssekretær Sigve Bolstad og direktør i Konfliktrådet, Christine Wilberg

  • Solveig Karin Bø Vatnar, SIFER Sør-Øst: Partnerdrap i Norge – i et forebyggingsperspektiv

  • Statens sivilrettsforvaltning: Status for arbeidet med å opprette en partnerdrapskommisjon

  • Christina Mømb og Kristine Gamlund, Seksjon for risikoanalyse og kriminalitetsforebygging av vold i nære relasjoner, Stovner

  • Claus Jervell, leder for Mannsutvalget

  • Kjartan Leer-Salvesen, leder for prosjektet "Avvergeplikt i møte med partnervold" ved Universitetet i Molde

  • Carolina Øverlien, Uppsala universitet og NKVTS: Seksuell vold i unges relasjoner

  • Vibeke Klepsvik Haus, Oslo Krisesenter: Erfaringer med chattilbud for unge i en usunn og voldelig relasjon mellom 16 og 25 år

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Summen av de stadige påminnelser -funksjonshemming, mikroaggresjon og helsekonsekvenser
aug.
27.

Summen av de stadige påminnelser -funksjonshemming, mikroaggresjon og helsekonsekvenser

Arrangør: Fafo og Unge funksjonshemmede

Fafo og Unge funksjonshemmede inviterer til lansering av rapporten «Summen av de stadige påminnelser -funksjonshemming, mikroaggresjon og helsekonsekvenser» 27.august på LO Media Studio. Det vil også være mulig å følge lanseringen digitalt.

Fafo og Unge funksjonshemmede har samarbeidet om en undersøkelse som kartlegger helsekonsekvenser av mikroaggresjoner mot personer med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom. Dette kan blant annet handle om negative kommentarer, vitser, bemerkninger, blikk og fordommer. Sagt litt enklere handler dette om hverdagsdiskriminering som funksjonshemmede opplever og hvilke konsekvenser det har for den psykiske helsen.

Rapporten bygger på en spørreundersøkelse og intervjuer med personer med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom. Under lanseringen vil det presenteres funn fra undersøkelsen og det vil være en panelsamtale hvor vi diskuterer tema.

Trykk her for mer informasjon

Vis arrangement →
Norsk nok? Dansk nok? Strengere vilkår for permanent opphold og statsborgerskap
juni
18.

Norsk nok? Dansk nok? Strengere vilkår for permanent opphold og statsborgerskap

Arrangør: NIBR

De siste årene er det blitt vanskeligere for innvandrere i Norge å få permanent opphold og statsborgerskap enn før. Inntektskravet for permanent opphold som ble innført i 2017 gjør at man i praksis må tjene minst 300.000 kroner i året for å få tryggheten det innebærer å ha rett til å bli værende.

Hva blir konsekvensene? Hvordan opplever innvandrere disse reglene?

I Danmark har man strammet inn enda mer enn i Norge og en økende gruppe innvandrere blir stående uten mulighet til å etablere seg varig i Danmark.

Arrangementet er gratis og vil foregå på norsk og dansk.

Seminaret arrangeres av forskningsprosjektet «Regulating Migration and Membership through Monetary Requirements» (REMIMO) som er finansiert av Norges Forskningsråd. Du kan lese mer om prosjektet på REMIMO sin nettside (uni.oslomet.no).

Mer informasjon finner du her

Vis arrangement →
Lansering av fosterhjemsundersøkelsen 2024
mai
8.

Lansering av fosterhjemsundersøkelsen 2024

Arrangement av Norsk Fosterhjemsforening

Norsk Fosterhjemsforening inviterer til presentasjon av de viktigste funnene fra årets Fosterhjemsundersøkelse.

Hold deg oppdatert på fagfeltet fosterhjemsomsorg! Delta på dette arrangmentet hvor vi presenterer systematisert brukerkunnskap og gir anbefalinger for å bedre fosterhjemsomsorgen i Norge.

Du kan delta fysisk på Sentralen i Oslo, eller følge arrangementet her på stream i dette Facebookarrangementet. HELT GRATIS

Program:
Generalsekretær Tone Granaas i Norsk Fosterhjemsforening skal presentere de viktigste funnene fra Fosterhjemsundersøkelsen 2024 med anbefalinger. Barneombudet, Landsforeningen for barnevernsbarn, Kommunenes Sentralforbund (KS) og Menon Economis skal holde innlegg. Vi har som vanlig invitert Barne- og familieminister Kjersti Toppe til å åpne dette årlige eventet.

Over 1000 svar fra fosterforeldre vil presenteres for politikere, fagfolk, beslutningstakere og fosterforeldrene selv. Hvor trykker skolen hardest nå og hva ser fosterforeldre selv som de viktigste løsningene på fosterhjemskrisen?

Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/4gGvL49dI

Vis arrangement →
Seminar: Oppvekstprofiler 2024 - Vennskap og felleskap blant barn og unge
apr.
17.

Seminar: Oppvekstprofiler 2024 - Vennskap og felleskap blant barn og unge

Arrangør: Folkehelseinstituttet

Tema for oppvekstprofilene 2024 er vennskap og hvorfor dette er så viktig for barn og unges utviklingog livskvalitet. Vi vil diskutere hva skole og kommune kan gjøre for å styrke muligheter for gode vennskap, og får høre innlegg fra forskere og fagpersoner på feltet. I tillegg presenteres nye tall på barn og unges vennskap og trivsel i skolen og på fritiden, og hvordan det kan variere mellom ulike bydeler, kommuner og fylker i Norge. 

Oppvekstprofilene er unike rapporter for alle landets kommuner og bydeler i de fire største byene, og inneholder statistikk om barn og unge fra din kommune eller bydel.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Vis arrangement →
Smerte og utmattelse: helsepsykologikonferansen 2024
apr.
11.
til 12. apr.

Smerte og utmattelse: helsepsykologikonferansen 2024

Arrangement av Norsk Psykologiforening

Hvordan kan smerter, ubehag og utmattelse påvirke oss psykisk, og hvordan kan vi leve gode liv med fysiske smerter eller utmattelser?

Dette er blant spørsmålene som stilles når vi samler psykologer, helsearbeidere og andre fagfolk til konferanse om klinisk helsepsykologi denne våren.

Over to dager setter vi fokus på hvordan vi bedre kan hjelpe folk med fysiske og sammensatte plager i helsevesenet vårt, gjennom både en psykologisk og tverrfaglig tilnærming.

Fysiske sykdommer og helseplager påvirker ofte både pasienten og de pårørende, og kan gi både psykiske plager og sosiale utfordringer. Fysiske og psykiske plager henger tett sammen, og behandling bør derfor sees mer helhetlig.

Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/3BMfEKOh4

Vis arrangement →
Barnehagen i en brytningstid - hva gjør vi?
apr.
9.

Barnehagen i en brytningstid - hva gjør vi?

Arrangement av: Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet

Bemanningsnorm, nedgang i antall søkere til studiet og tidspress. Barnehagen og barnehagelærerutdanningen står overfor store utfordringer. Hvor går veien videre? Velkommen til seminar til minne om Unni Bleken (1929-2023).

Uten kunnskap om historien og hvilke verdier utdanningen og barnehagen bygger på, risikerer vi å miste fotfeste i denne brytningstiden.

Her har vi mye å lære av de som har gått foran oss, som Unni Bleken. «Barnehagelæreren er tusenkunstner», sa Unni. Hun var opptatt at barnehagelæreren må ha kunnskap, dømmekraft og handlekraft. Disse tre begrepene er utgangspunkt for dette seminaret til minne om Unni, som døde i mars 2023.

Vi har invitert aktører fra Kunnskapsdepartementet, Utdanningsforbundet, barnehagelærerutdanningen og andre deler av OsloMet, og tidligere studenter av Unni til å holde korte innlegg om Unni og hennes betydning for barnehagefeltet.

Detaljert program kommer.

Les mer på OsloMets nettsider: https://www.oslomet.no/.../barnehagen-brytningstid-hva...

Vis arrangement →
Emosjonsfokusert arbeid ved behandling av spiseforstyrrelser
apr.
4.
til 5. apr.

Emosjonsfokusert arbeid ved behandling av spiseforstyrrelser

  • 41B Karl Johans gate Oslo, Oslo, 0162 Norway (kart)
  • Google Calendar ICS

Arrangement av Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi NIEFT

Et todagers kurs for psykologer, leger, terapeuter og andre som jobber med spiseforstyrrelser både individuelt, i grupper og miljøterapeutisk og med familier. En trenger ingen forkunnskaper i emosjonsfokusert arbeid for å kunne delta på kurset.

Spiseproblematikk er krevende og kan vekke ubehag og sterke følelser både for dem som er rammet, deres pårørende og oss som terapeuter. I dette kurset vil du få innføring og trening i å møte følelser hos deg selv, dine klienter, og klientenes pårørende. Dette kan styrke deg i terapeutrollen i arbeid med klienter, og hjelpe deg i pårørende-arbeid, slik at de pårørende kan kjenne seg tryggere i rollen som støttespiller.

Kurset gir en innføring i emosjonsfokusert teori og hvordan forstå spiseforstyrrelser gjennom et emosjonsfokus, i tillegg til praktisk gjennomgang av emosjonsfokusert arbeid med klienter som strever med spiseproblematikk, deres pårørende og hvordan håndtere egne følelser som terapeut. Kurset er i hovedsak praktisk rettet og opplevelsesbasert.

I de opplevelsesbaserte øvelsene tar deltagerne utgangspunkt i eget personlig materiale samt eget terapeutmateriale.

𝗣𝗿𝗮𝗸𝘁𝗶𝘀𝗸 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘀𝗷𝗼𝗻
𝗗𝗮𝘁𝗼: 4-5. april 2024
𝗦𝘁𝗲𝗱: Karl Johans gate 41B, i Paleet
𝗧𝗶𝗱𝘀𝗽𝘂𝗻𝗸𝘁: 09.00-16.00 begge dager
𝗟𝘂𝗻𝘀𝗷: kl. 12.00
𝗣𝗿𝗶𝘀: 8.350,- (NIEFT medlem: 5.850,-) Det gis rabatt til NIEFT-medlemmer og terapeuter ved IPR.
𝗞𝘂𝗿𝘀𝗵𝗼𝗹𝗱𝗲𝗿𝗲: Marit Albertsen og Hanna Aardal
𝗠𝗲𝗿 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘀𝗷𝗼𝗻: https://www.ipr.no/.../emosjonsfokusert-arbeid-ved...

Vis arrangement →
Fagdag om utvikling av bofelleskap for mennesker med utviklingshemming
mars
20.

Fagdag om utvikling av bofelleskap for mennesker med utviklingshemming

Arrangement av Foreningen for byggfellesskap, Fragment og Norsk Forbund for Utviklingshemmede

I samarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU) og med finansiering av Stiftelsen Dam, gjennomfører Foreningen for Byggfellesskap en fagdag den 20. mars på Deichmanske i Bjørvika, Oslo - møterom Blankvann. Målgruppen for kurset er personer som organiserer boliger i bofellesskap for ungdommer/unge voksne med utviklingshemning. I de fleste tilfeller vi kjenner til er det foreldrene som tar på seg denne oppgaven.

Foredragsholderne er landets fremste forskere på boligtilbud for utviklingshemmede, representanter for pårørende som har oppført bofellesskap for sine barn, personer med erfaring fra planlegging og oppføring av boliger, samt kommune og stat.

Til høsten blir det gjennomført et lengre nordisk prosjektloskurs for de som ønsker enda mer kunnskap. En prosjektlos er en som leder et byggfellesskap, både enkeltpersoner og familier, gjennom planlegging og oppføring av boliger. Kursutviklingen er støttet av Husbanken og Erasmus +

Kurset er gratis med en egenandel for lunsj (tilvalg). Kurset vil tas opp og det vil være mulig å ta kurset digitalt i ettertid. Det vil bli publisert på NFU sine nettsider.

Mer informasjon finner du her: https://fb.me/e/3hWBpmroc

Vis arrangement →
Vold i nære relasjoner, overgrep, utnyttelse og menneskehandel
mars
18.

Vold i nære relasjoner, overgrep, utnyttelse og menneskehandel

Sammen med RVTS ØST, ROSA og andre aktører Helsedirektoratet til et seminar om den viktige rollen helsepersonell og sosialarbeidere har når det gjelder avdekking av vold, utnyttelse og menneskehandel.

Seminaret er gratis og organiseres både fysisk og digitalt. Les mer og meld deg på her
https://www.helsedirektoratet.no/.../vold-i-naere...

Helse og sosialarbeidere kan fange opp tegn på at noe er galt, men det kan være vanskelig å vite akkurat hva personen er utsatt for og hvordan man bør gå frem for å avklare og eventuelt henvise videre.

På dette seminaret ser de nærmere på den viktige rollen helsepersonell og sosialarbeidere har når det gjelder avdekking av vold, utnyttelse og menneskehandel.

Vis arrangement →
Fra vold og uro til trygge klasserom for alle
mars
8.
til 15. mars

Fra vold og uro til trygge klasserom for alle

Arrangement av Tankesmien Agenda og Kulturhuset

Andelen avviksmeldinger om vold og trusler mot ansatte i skolen har økt raskt. Grunnskoleansatte har tre ganger så høy risiko for å bli utsatt for vold og trusler som andre yrker. Hvorfor har det skjedd? Og hva kan gjøres?

Program:
Innledning om situasjonen for de ansatte v/Arbeidstilsynet

Panelsamtale v/ partene i arbeidslivet (navn kommer)

Politisk diskusjon v/ Jan Tore Sanner (H) og Elise Waagen (Ap)

Frokost serveres fra kl. 08.15. Arrangementet vil streames

Mer informasjon finnes her: https://fb.me/e/70eUf1VeQ

Vis arrangement →
Ungdomskriminalitet - bør vi frykte utviklingen?
mars
6.

Ungdomskriminalitet - bør vi frykte utviklingen?

Hvilken utfordring utgjør egentlig kriminalitet og vold i ungdomsmiljøer i Norge?

Ungdomsvold har fått mye oppmerksomhet i media.

Stadig yngre bærer kniv
Stadig grovere forhold

En del av bakteppet for den offentlige bekymringen er situasjonen i Sverige, hvor gjengdrap og drapsforsøk er blitt utført av ungdom i et omfang som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Er det dette vi kan vente oss her? Eller er det medieskapt, grunnløs frykt?

Vi inviterer til en kunnskapsbasert diskusjon mellom politiet, forebyggere og forskere.

Program:

  • 09.30 Dørene åpnes, kaffe/te, croissanter og frukt

  • 10.00 Velkommen ved Guro Ødegård, Instituttdirektør NOVA

  • 10.10 Ungdomskriminalitet – hva vet vi?

  • - Presentasjon av politiets statistikk, Julie Jarland,

  • Seniorrådgiver/Analytiker, Oslo politidistrikt

  • Kommentar til utviklingen, Stian Lid, forsker By- og
    regionforskningsinstituttet NIBR OsloMet

  • 10.35 Ungdomskriminalitet – hva ser vi? Sveinung Sandberg, professor Institutt for kriminologi og
    rettssosiologi Universitet i Oslo,

  • Monika Grønli Rosten, forsker Velferdsforskningsinstituttet NOVA

11.00 Ungdomskriminalitet – hva gjør vi? (panelsamtale)

  • Nahom Haile Jonas, SLT-koordinator Alna bydel

  • Nana Mensah, Spesialkonsulent/SaLTo-koordinator for sentrum

  • Hans Magnus Gjerlaug, Avsnittsleder på Kriminalitetsforebyggende
    seksjon og Politiførstebetjent Oslo Politidistrikt Enhet Øst (gamle
    Manglerud og Stovner politistasjoner)

Samtalen ledes av Stian Lid og Monika Grønli Rosten.

11.20 Spørsmål fra salen
11.30 Vel hjem

Dette arrangementet er en del av SAMSVAR-seminarene.

Ved OsloMet har forskningsmiljøene ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM) og Senter for profesjonsstudier (SPS) gått sammen for å etablere en arena for meningsutveksling mellom politikk og forskningsfeltet.

Miljøene inviterer til seminar om aktuelle samfunnsutfordringer. Målet med seminarserien er å bidra til å skape profesjons- og praksisrelevant kunnskap.

Se mer på Facebook-arrangementet du finner ved å trykke her.

Vis arrangement →
Nasjonal likestillingskonferanse 2024
mars
5.

Nasjonal likestillingskonferanse 2024

Dette er regjeringens årlige konferanse om likestilling mellom kjønn. Tema for konferansen er hvordan vi kan legge til rette for likestilte og bærekraftige lokalsamfunn.

Arbeid med likestilling og sosial bærekraft lokalt handler om å ta alles ressurser i bruk på en best mulig måte, og legge til rette for like muligheter for alle kvinner og menn.

Trykk her for mer info

Vis arrangement →