Skolen skal forberede elevene på et arbeidsliv som krever både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter. Vi vet at timetallet har økt, og mange sier i ulike sammenhenger at skolen har blitt "for teoretisk".
Samtidig viser flere internasjonale undersøkelser at elevene presterer dårlig rent faglig. Læreplanene har heller ikke redefinert hva slags vekt vi skal legge på teoretisk kunnskap, i hvert fall ikke direkte.
Så hva har skjedd? Hva vet vi egentlig om endringer i skolens arbeidsmåter og innhold? Og går det an å ha praktiske tilnærminger også i fag som anses som mer teoritunge?
I det tredje frokostmøtet i serien Skolens tilstand samler vi fire stemmer fra ulike perspektiver som kan belyse dette temaet: en forsker som har sett på endringer i de første skoleårene, en forsker som har sett på skaperverksted i naturfag, en forsker som har undersøkt ulike tilnærminger til norsk- og engelskfaget, og en forsker som har vurdert om innføringen av algoritmisk tenkning og programmering i matematikkfagene endrer denne balansen.
Vi skal også ha en kort panelsamtale, med sentrale stemmer i debatten, inkludert politikere, lærere og elever.