Oversikt vest-Norge

Frivillige og ideelle organisasjoner

  • Springbrett for ungdom er en humanitær organisasjon som tilbyr gratis aktiviteter for ungdom mellom 13-25 år.

    Mer informasjon her.

  • En nabolagsbevegelse som jobber for å gjøre det gøyere og grønnere der vi bor.

    Mer informasjon her

  • An organisation working to protect nature, animals and humans.

    Mer informasjon her

  • Om i Morgen skaper møteplasser for

    kunnskapsdeling om klima- og naturkrisen.

    Mer informasjon her

  • As an organization, we strongly stand and believe in the power of an inclusive society. We offer a dynamic community by and for young people with multicultural backgrounds, with a mindset to empower young women.

    Mer informasjon her

  • Spillhuset Bergen er en forening bestående av ildsjeler som har jobbet frem et gratis spilltilbud til unge i Bergen og omegn. Vi er lokalisert midt i Bergen sentrum!

    Med nesten 1000m2 fylt med Esport, Gaming, Lego, brettspill, sjakk og mye mer er vi det største og bredeste Spillkultur tilbudet i Bergen.

    I våre åpningstider er alle velkommen til å trene Esport, Game med venner, eller våre Spillverter, teste nye brettspill, tegne, perle, delta på sjakktreff, eller være med på gøye arrangement og lære noe nytt. Vi har ikke aktivitetsplikt.

    Foreningen Spillhus Bergen er inspirert av initiativet Spillhuset i Bærum. I Bærum har stigmatisert ungdom endt opp med å bli verdifulle ressurser. Dette ønsker vi også å få til i Bergen.

    På Spillhuset Bergen vil skoler kunne ha muligheten til å benytte seg av undervisning, foredrag, konkurranser, mm. Vennelag kan leie spillerom både kveldstid og dagtid, vi tilbyr bedriftsbesøk, utleie av rom til møter og konferanser og mye mer. Dersom du er interessert ta kontakt for mer informasjon.

    Mer informasjon her.

  • BATTERIENE er til for grupper og organisasjoner som jobber mot fattigdom og sosial ekskludering i Norge.

    Vi jobber for et samfunn med velferd for alle, der mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.

    Vi arbeider for at mennesker i fellesskap får en tydelig stemme i møte med urett og skjev fordeling av velferdsgoder.

    Vår lojalitet ligger hos de fattige og sosialt marginaliserte.

    Det er 5 Batteriet i Norge.

    Mer informasjon her.

  • Fellesverket er en nasjonal satsing på ungdomsarenaer og består av ungdomshus med gratis aktivitetstilbud for alle mellom 13 og 25 år.

    Mer informasjon her.

  • Et arbeidsfellesskap for deg som sliter psykisk.

    Mer informasjon her

  • Frivillig organisasjon som er opprettet for å støtte voldsutsatte kvinner, deres barn og pårørende i tiden etter brudd.

    Mer informasjon her.

  • Pådriv har ett klart mål: Gjøre det lettere for personer, bedrifter, virksomheter og kommuner å bidra til bærekraftig endring.

    Som samfunn er vi veldig gode til å sette mål, og har fortsatt mye å gå på når det kommer til å omgjøre ord til handling. Pådriv er derfor laget som et verktøy for å få til mer handling, spesielt der vi må samarbeide for å finne de gode løsningene.

    Hver og en av oss kan ta en rolle når samfunnet utvikles, og mange av oss er derfor allerede en del av Pådriv-initiativ rundt i landet. Alle initiativene ser ulike ut i praksis.

    Mer informasjon her.

  • WayBack is a non-profit foundation that works for inmates return to society.

    Mer informasjon her.

  • PitStop Norge har opparbeidet seg bred og allsidig kompetanse innenfor inkluderingsfeltet, og jobber for å sette frivillig sektor i stand til å bidra i inkluderingsdugnaden.

    Mer informasjon her

  • BAKOM er et kreativt produksjonsverksted for deg som bor på vestlandet og vil lage film og spill. På BAKOM kan du utforske ulike fagfelt og sjangre, og øve deg god på det du trives best med. Som medlem kan du delta på arrangementer, og jobbe på egne eller hverandres prosjekter. Gratis medlemskap.

    BAKOM holder til sentralt i Bergen, der vi har romslige lokaler med tilgang på møterom, klipperom, filmverksted og datalab med kraftige arbeidsstasjoner og relevant programvare. Fasilitetene er tilgjengelig for medlemmer store deler av uken etter avtale med avdelingsleder.

    Mer informasjon her.

  • Vi gir gratis rettshjelp til barn og unge under 25 år.

    Mer informasjon her.

  • KFUK-KFUM Forandringshusets viktigste oppgaver er bygge åpne, trygge fellesskap, der barn og unge kan være seg selv og leve og utvikle seg som hele mennesker.

    Vi har et mangfoldig tilbud av aktivitet i egne Forandringshus og flere konsepter som vi leverer på skoler, fritidsklubber og på andre arenaer der barn og unge er i fokus.

    Mer informasjon her.

  • ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er en gratis rådgivningstjeneste for alle som strever med mat og kropp. Vår kompetanse er bygget på en kombinasjon av egenerfaring og faglig kunnskap.

    ROS tilbyr veiledet selvhjelp og er et supplement til behandlingssystemet. Vårt tilbud er også til for pårørende, nærstående og alle som møter problematikken i sin yrkeshverdag.

    ROS sprer kunnskap knyttet til vårt felt og driver holdningsskapende arbeid. Vi taler våre brukeres sak politisk og i samfunnsdebatten.

    Mer informasjon her

  • Mennesker i Limbo er en gruppe med lengeværende papirløse asylsøkere.

    Vi kjemper for å bedre vår situasjon. Gruppen vi består av både kvinner og menn. Noen av oss har barn, andre kom til Norge som mindreårig. Vi kommer fra forskjellige land og har ulike bakgrunn.

    Mer informasjon her

  • Organisasjonen ønsker å bygge bro mellom ulike kulturer og øke gjensidig forståelse i møte mellom krysskulturelle familier, enkeltpersoner og fagpersoner i ulike offentlige sektorer.

    Tjenesten kan, og vil være, en viktig ressurs i arbeidet med å bidra til god integrering for barn og unge, familier, og voksne med krysskulturell bakgrunn.

    Mer informasjon her.

  • Mo-La er en tverretatlig stiftelse som arbeider for å bedre oppvekstvilkårene for barn og unge i Laksevåg bydel.

    Stiftelsen skal således være en viktig medspiller overfor lag, organisasjoner og andre, til gjennomføring av positive tiltak for barn og unge i bydelen.

    Mer informasjon her

  • Youth Unison skal være en frivillig organisasjon med mål om å engasjere ungdommer i Bergen og nærmiljø i felles aktiviteter.

    Mer informasjon her

  • Idrett Bergen Sør (IBS) er en privat, ideell folkehelseorganiasjon etablert av idrettslagene Fana, Gneist, Bjarg, Smørås og Kalandseid.

    IBS daglige drift er uavhengig av idrettslagene, og med separat administrasjon og økonomi. Vi er heller ikke en enhet under Bergen Kommune - som mange tror!

    Finansiering skjer gjennom noen betalte aktiviteter - men vi er i stor grad avhengig av støtte som vi må søke fra det offentlige, stiftelser, organisasjoner og andre.

    Vårt formål er å skape tilbud for utsatte målgrupper som vanligvis ikke finner sin plass i organiserte aktiviteter, med fokus på fysisk aktivitet, mestring, tilhørighet og sosialisering.

    Mer informasjon her

  • I 2011 stiftet David Martinez Møhlenpris Idrettslag (MIL) som en frivillig organisasjon. Da var formålet å fremme sosial inkludering for enslige mindreårige flyktninger som opplevde utenforskap i etablert idrett og annen organisert fritidsaktivitet. Siden 2011, har MIL vokst og tilbyr nå fritidsaktiviteter for alle barn og unge med mål om å bidra til sosial inkludering gjennom idretten.

    Organisasjonen og hvilke aktiviteter vi tilbyr vokser stadig i takt med våre ungdommers behov og interesse som er med på å bane veien videre for MIL. I tillegg til aktiviteter for ungdom tilbyr vi også ulike aktiviteter rettet mot familier for en mer helhetlig tilnærming til vårt arbeid med ungdom.

    Besøk nettsiden deres her

  • Robin Hood Huset drives av Stiftelsen Robin Hood Huset, og er et rusfritt og livssynsnøytralt møtested for økonomisk vanskeligstilte og nettverkssøkende. Vi holder til midt i Bergen sentrum, og har vært her siden 2004. Huset er et sted for sosialt samvær, selvhjelp og sosialpolitisk interessearbeid.

    Robin Hood Huset arbeider både på individ-, gruppe- og systemnivå, og arbeidet til stiftelsen bygger på verdiene åpen, styrkende og bevisstgjørende. Informasjon om Stiftelsen Robin Hood Husets verdigrunnlag er samlet i stiftelsens verdidokument.

    Besøk nettsiden her

  • Folkelig er en sosial entreprenør som utvikler og implementerer løsninger for lokalt og nasjonalt folkehelsearbeid. Vårt mål er å redusere sosial ulikhet i helse og skape inkluderende og bærekraftige lokalsamfunn.

    Folkelig bruker ofte mat som verktøy for å skape sosiale mestringsarenaer for barn og unge. Med aktivitetsprogrammene Smaksverkstedet og Matjungelen gir vi matglede og matkompetanse til flere titalls tusen barn over hele landet.

    Les mer her

  • KFUK-KFUM Forandringshusets viktigste oppgaver er bygge åpne, trygge fellesskap, der barn og unge kan være seg selv og leve og utvikle seg som hele mennesker.

    Vi har et mangfoldig tilbud av aktivitet i egne Forandringshus og flere konsepter som vi leverer på skoler, fritidsklubber og på andre arenaer der barn og unge er i fokus.

    Mer informasjon finner du her

  • Forandringshuset og Kirkens Bymisjon V13.

    Mer informasjon finner du her

  • Kleppestø Ungdomsskole har kompetanse på bruk av gaming, IA og VR i skolesammenheng.

    Kontaktperson er lærer Terje Pedersen.

    Trykk her for kontaktinformasjon (LinkedIn)

Kompetansemiljøer

  • Medvirkningsagentene jobber for å styrke medvirkning og deltagelse i samfunnet, med særlig vekt på å involvere unge i beslutningsprosesser.

    Mer informasjon her

  • Stiftelsen IMTEC bistår virksomheter og kommuner i organisasjons- og lederutvikling. Vi kan være prosessveiledere, gi opplæring og faglig bistand, etablere nettverk mellom institusjoner og personer og evaluere utviklingsprosjekter.

    Mer informasjon her.

  • VID er en av landets eldste og største private høgskoler.

    Mer informasjon her

  • KRUS tilbyr studier innenfor straffegjennomføring, driver forsknings- og utviklingsarbeid, og fungerer som et kompetansesenter for kriminalomsorgen. KRUS spiller en sentral rolle i internasjonalt utviklingsarbeid innenfor europeisk kriminalomsorg.

    Hovedoppgaven vår er å bidra til høy kvalitet i kriminalomsorgen ved å utvikle og formidle kompetanse om straffegjennomføring.

    Mer informasjon her

  • Vi hjelper byer og lokalsamfunn over hele verden med å måle, planlegge og ta i bruk løsninger for å oppnå økt bærekraft. Alltid på jakt etter de løsningene og partnerne som bidrar til å sikre fremtidig velferd gjennom bærekraftig verdiskaping.

    Mer informasjon her

  • Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA) jobber for å styrke de kommunale psykisk helse- og rustjenestene. Helsedirektoratet er vår oppdragsgiver.

    NAPHA formilder kunnskap om godt lokalt psykisk helsearbeid, basert på hva forskning, brukere, pårørende og fagutøvere sier fungerer.

    Mer informasjon her

  • Vår oppgave er å øke kompetansen og kvaliteten i tjenestene som jobber med barn og unges psykiske helse.

    Vi er en tjeneste for tjenestene, det vil si at vi bistår offentlige tjenester med forskningsbasert kunnskap, rådgivning og opplæring. Vi driver ikke individuell behandling.

    Mer informasjon her

  • Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress utvikler og sprer kunnskap og kompetanse om vold og traumatisk stress.

    Formålet er å bidra til å forebygge og redusere de helsemessige og sosiale konsekvensene som vold og traumatisk stress kan medføre.

    Mer informasjon her

  • Vi formidler og utvikler ny kunnskap i felleskap, for å ta den største fritidsinteressen til barn og unge på alvor, og for å gi gode verktøy til organisasjoner, foreldre og gamere.

    Mer informasjon her

  • KORUS (Kompetansesenter for rusfeltet) består av syv regionale sentre med til sammen 130 ansatte som jobber med å ivareta, styrke, bygge opp og formidle fagkompetanse på rusfeltet. Vår oppdragsgiver er Helsedirektoratet.

    Vi tilbyr kurs, opplæring, fagsamlinger og konferanser, etablerer og drifter faglige nettverk og bistår med fagutvikling og veiledning knyttet til avhengighet, rus og folkehelse.

    KORUS jobber med temaer som aldring og rus, ansvarlig alkoholhåndtering, ungdom og rus, overdose, tidlig innsats, motiverende intervju, spillavhengighet og arbeidsliv og rus.

    KORUS tilbyr tjenester til:

    • kommuner

    • fylkeskommuner

    • spesialisthelsetjenesten

    Les mer her

Offentlige aktører

  • Konfliktrådet hjelper mennesker i konflikt. Vi mekler både i straffesaker og sivile saker, med mer enn 500 meklere landet over.

    Tjenesten er gratis og for alle.

    Mer informasjon her

  • Arbeids- og velferdsdirektoratet tar med brukerrepresentanter på råd gjennom faste brukerutvalg.

    Mer informasjon her

  • Barneombudet skal fremme barns interesser i samfunnet og følge med på utviklingen av barns oppvekstkår. Vi skal spesielt følge med på at barns interesser blir ivaretatt i lovgivningen og at Norge overholder FNs barnekonvensjon.

    Besøk nettsiden her

Andre aktører

  • Pådriver for bedre offentlig service - det skal være enkelt å møte det offentlige.

    Mer informasjon her.

  • SaLTo er Oslo kommune og Oslo politidistrikt sin samarbeidsmodell for å koordinere og samordne det rus- og kriminalitetsforebyggende arbeidet overfor barn og unge.

    SaLTo handlingsprogram for rus- og kriminalitetsforebyggende arbeid blant barn og unge gir føringer for de viktigste overordnede satsingene.Les om føringene i Handlingsprogrammet for 2023-2025 (PDF).

    I tillegg utarbeides lokale eller regionale handlingsplaner tilpasset lokale utfordringer, basert på det overordnede handlingsprogrammet.

    Mer informasjon her